Home
activities

This activity is in Dutch Sign Language.

Gratis Nederlandse Gebarentaal rondleiding door David Bailly – Tijd, dood en ijdelheid

Zondag 14 mei van 14.00 tot 15.00

Een museum ontdek je het beste in je eigen taal. Daarom werken we samen met dove rondleiders, die in Nederlandse Gebarentaal regelmatig rondleidingen voor doven en slechthorenden verzorgen. Ben je horend? Ook dan kun je aan de rondleiding meedoen – er is namelijk ook een stemtolk aanwezig.

Tijdens de NGT-rondleiding op zondag 14 mei neemt onze rondleider Kirsten je om 14.00 uur mee naar de tentoonstelling David Bailly – Tijd, dood en ijdelheid. Bijna 400 jaar nadat het werd gemaakt, blijft David Bailly’s Vanitasstilleven met portret van een jonge schilder kunsthistorici fascineren. Het meesterwerk roept allerlei vragen op. Is er sprake van een zelfportret? Waarnaar verwijzen de verschillende voorwerpen op het schilderij? En wie is de mysterieuze vrouwfiguur die tegen de achterwand verschijnt? Museum De Lakenhal heeft de handen ineengeslagen met verschillende experts voor een uitgebreid onderzoek naar de schilder en zijn werk. Zo is voor het eerst het oeuvre van Bailly in kaart gebracht, en ontdekten we in zijn stilleven meerdere verborgen gezichten. In de tentoonstelling David Bailly – Tijd, dood en ijdelheid én in deze gratis NGT-rondleiding neemt Kirsten je mee in de nieuwste inzichten over deze bijzondere Leidse schilder.

Deelname aan de NGT-rondleiding is voor iedereen gratis met een geldig entreebewijs. Er is plek voor maximaal 15 deelnemers, van te voren aanmelden is niet nodig.

Praktische informatie

  • Datum: zondag 14 mei
  • Tijd: 14.00 – 15.00 uur
  • Startpunt: Achterplaats
  • Prijs: gratis met een geldig entreebewijs
  • Aanmelden: niet nodig, ga vlak voor de start naar de informatiebalie om te zien of er plek vrij is.
Meer weten over het museum en onze NGT rondleidingen?