Home
activiteit

This activity is in Dutch

Intuitive Tours

Elke zondag om 14.00 uur (let op: op zondag 25 december en zondag 1 januari is het museum gesloten!)

  • gratis met geldig museumticket

Ter ere van de tentoonstelling Imagine Intuition kun je iedere zondag om 14.00 uur meedoen aan een interactieve Voelsprietenrondleiding door de collectie.

Intuïtief kunst beleven

In de Voelsprietenrondleiding maken absolute beginners en meer ervaren kunstkijkers kennis met intuïtief kunst beleven. Misschien heb je in een museum wel eens het gevoel dat je iets over kunst moet weten, voordat je er iets over mag zeggen of vinden. In deze rondleiding laten we je zien dat iedereen voelsprieten heeft voor het ervaren van kunst. Want als je uit je hoofd durft te stappen en durft te luisteren naar wat er als ‘vanzelf’ in je opkomt, dan valt er over kunst van alles te vertellen.

En belangrijker nog: misschien heeft kunst jou ook wel van alles te vertellen. Kunst kan namelijk een ingang vormen om dichter bij je innerlijke stem te komen die geen woorden gebruikt – je intuïtie.

Ervaar in de Voelsprietenrondleiding tijd, ruimte en aandacht voor het moment zelf, waarbij we je zintuigen en je verbeeldingskracht prikkelen om je kunstbeleving te versterken. Ontdek wat jij over kunst kunt vertellen, en wat kunst jou te vertellen heeft. Wees welkom, we zijn heel nieuwsgierig naar je bijdrage!

Praktische informatie:

  • Data: elke zondag van 16 oktober t/m 15 januari (let op: op zondag 25 december en zondag 1 januari is het museum gesloten!)
  • Tijd: 14.00 – 15.00 uur
  • Startpunt: Achterplaats
  • Prijs: gratis met een geldig entreebewijs
  • Aanmelden: niet nodig, ga vlak voor de start naar de informatiebalie om te zien of er een plekje vrij is

Ook voor doven en slechthorenden

Op zondag 27 november organiseren we om 11.30 uur een extra Voelsprietenrondleiding in Nederlandse Gebarentaal, gegeven door een rondleider die zelf doof is. Je kunt voor die rondleiding hier een plaatsje reserveren.