Home
tentoonstellingen

14 oktober 2022 t/m 15 januari 2023

Verwacht

Tentoonstelling Imagine Intuition

Intuïtie

Intuïtie: iedereen heeft er een idee of gevoel bij. Maar wát is het nu precies? Museum De Lakenhal duikt met de tentoonstelling Imagine Intuition in dit thema. We vroegen een zevental kunstenaars om dit ongrijpbare en toch cruciale begrip te verbeelden. Speciala voor de tentoonstelling maakten zij installaties die aanzetten tot actie, reactie of juist contemplatie. Ontmoet robots met menselijke eigenschappen, ervaar hoe jouw intuïtieve beweging wordt omgezet in beeld en geluid, dompel je onder in magische rituelen en licht, of focus je op je eigen lichaam en gedachten. Imagine Intuition laat je de veelzijdigheid, de kracht en het mysterie van intuïtie beleven.

Met werk van

Lonneke Gordijn (Studio DRIFT) | DIKKER + OOSTRIK | Kevin Osepa | Bram Ellens | Janet Vollebregt | Jos Agasi

Deze tentoonstelling organiseert Museum De Lakenhal in het kader van European City of Science Leiden 2022.

Lakenhal Laat en meer

Bij deze tentoonstelling organiseren we elke tweede vrijdag van de maand een avondprogramma - Lakenhal Laat - met performances, artists talks, speedlezingen, workshops en live muziek. Ook volgt er een lezingenreeks in samenwerking met Studium Generale van de Universiteit Leiden. Houd de agenda in de gaten voor updates over het programma en tickets.


Volkskrant-serie over intuïtie

Journalist Wieteke van Zeil liet zich inspireren door het thema van de tentoonstelling. In 6 afleveringen interviewt zij vooraanstaande denkers over intuïtie. De serie sluit af met een interview met Lonneke Gordijn en Andrea Evers, over hun wetenschappelijk en kunstzinnige onderzoek voor Imagine Intuition.