Home
activiteit

Voelsprietenrondleiding in NGT

Zondag 27 november van 11.30 tot 12.30 uur

tickets

Een museum ontdek je het beste in je eigen taal. Daarom werken we samen met dove rondleiders, die in Nederlandse Gebarentaal regelmatig rondleidingen voor doven en slechthorenden verzorgen. Ben je horend? Ook dan kun je aan de rondleiding meedoen – er is namelijk ook een stemtolk aanwezig.

Tijdens de NGT-rondleiding op zondag 27 november 2022 neemt onze rondleider Kirsten je om 11.30 uur mee naar de tentoonstelling Imagine Intuiton, én naar een aantal hoogtepunten uit de collectie. In haar bijzondere Voelsprietenrondleiding maken absolute beginners en meer ervaren kunstkijkers kennis met intuïtief kunst beleven.

Voelsprietenrondleiding

Misschien heb je in een museum wel eens het gevoel dat je iets over kunst moet weten, voordat je er iets over mag zeggen of vinden. In deze rondleiding laten we je zien dat iedereen voelsprieten heeft voor het ervaren van kunst. Want als je uit je hoofd durft te stappen en durft te luisteren naar wat er als ‘vanzelf’ in je opkomt, dan valt er over kunst van alles te vertellen. En belangrijker nog: misschien heeft kunst jou ook wel van alles te vertellen. Kunst kan namelijk een ingang vormen om dichter bij je innerlijke stem te komen die geen woorden gebruikt – je intuïtie.

Ervaar in de Voelsprietenrondleiding tijd, ruimte en aandacht voor het moment zelf, waarbij we je zintuigen en je verbeeldingskracht prikkelen om je kunstbeleving te versterken. Ontdek wat jij over kunst kunt vertellen, en wat kunst jou te vertellen heeft. Wees welkom, we zijn heel nieuwsgierig naar je bijdrage!

Deelname aan de NGT-rondleiding is gratis met een geldig entreebewijs. Er is plek voor maximaal 15 deelnemers, dus reserveer snel je plek.

Praktische informatie:

Datum: zondag 27 november
Tijd: 11.30 – 12.30 uur
Startpunt: Achterplaats
Prijs: gratis met een geldig museumticket
Aanmelden: boek hier je kaartje, er is ruimte voor maximaal 15 deelnemers