Tegelveld met herderstaferelen in een cirkel, 19de eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Tegelveld van vier tegels (twee bij twee) van aardewerk bedekt met tinglazuur veelkleurig geschilderd in blauw, geel, geelgroen en paars met paarse trek. Op de tegels zijn in een cirkel herderstaferelen afgebeeld. Op de tegel linksboven een herderin en een herder die zijn hoed afneemt met schapen. Op de tegel rechtsboven een herderin met schapen en een heer met een musket. Op de tegel linksonder een herderin met een herder en schapen bij een boom. Op de tegel rechtsonder een herder met schapen met in de achtergrond een huis en een boom. De tegels hebben een ossenkop als hoekmotief.

Object

Titel
Tegelveld met herderstaferelen in een cirkel
Objectnaam
tegelveld
Inventarisnummer
10173
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
19de eeuw
Plaats
Noordelijke Nederlanden
Materialen
aardewerk, tinglazuur
Technieken
gebakken, geschilderd
Afmetingen
Met lijst: 28,5 x 28,5 x 3cm (285 x 285 x 30mm)
Tegel: 13 x 13 x 0,7cm (130 x 130 x 7mm)

Onderwerp

Voorstelling
herder, landschap, schaap
Topografie
noordelijke nederlanden

Verwerving

Datum
1985
Wijze van verwerving
Legaat
Met dank aan
Legaat G. de Goederen, 1985
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan