Home

BEELD AANVRAGEN

GRATIS BEELDMATERIAAL

Ben je op zoek naar beeld van een werk uit onze collectie? Beeldbestanden van collectiestukken van Museum De Lakenhal die zich in het publieke domein bevinden zijn kosteloos te downloaden via de collectiewebsite. Deze afbeeldingen zijn vrij van auteursrechten en mogen worden gebruikt voor onder meer publicatie-, educatie- en studiedoeleinden.

Doorzoek de collectie

Fotobestellingen (hoge resolutie)

Wil je afbeeldingen van onze collectie gebruiken voor een publicatie in professioneel drukwerk? Stuur een aanvraag voor bestanden in hoge resolutie, met specificaties van de publicatie, naar fotoservice@lakenhal.nl. Hier zijn doorgaans geen kosten aan verbonden. Wel vragen we je vriendelijk om een presentexemplaar. Houd er rekening mee dat bij drukte de levering drie weken kan duren.

Heb je beeldmateriaal nodig voor persdoeleinden? Stuur dan een aanvraag naar pr@lakenhal.nl.

BRONVERMELDING EN PRESENTEXEMPLAAR

Bij gebruik van ons beeldmateriaal wordt bronvermelding op prijs gesteld: Collectie Museum De Lakenhal, Leiden. Bij publicatie verzoeken wij je vriendelijk om een presentexemplaar toe te sturen naar onderstaand adres ten behoeve van onze collectiedocumentatie.

Museum De Lakenhal
t.a.v. Afdeling Collectieregistratie
Postbus 2044
2301 CA Leiden

NIET BESCHIKBAAR EN PICTORIGHT

Niet al het beeldmateriaal is vrij van auteursrechten. Voor het verstrekken van beeldmateriaal van deze objecten berusten de rechten niet bij Museum De Lakenhal. Afbeeldingen van deze collectiestukken zijn dan ook niet te downloaden via de collectiewebsite. Het opvragen van beeldmateriaal voor professioneel gebruik is wel mogelijk. De gebruiker dient dan zelf contact op te nemen met Pictoright in Nederland of de betreffende belanghebbende om het gebruiksrecht te regelen.

Pictoright Nederland Postbus 15887
1001 NJ Amsterdam
+31 (0)20 5891840
e-mail: info@pictoright.nl