Met linnen bekleed kistje met voorstudies voor een beeld, ca. 1998

Frans de Wit

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Van buiten met bruinrood linnen en van binnen met zwart linnen bekleed houten kistje met daarin twintig dubbelzijdig bedrukte kaartjes met afbeeldingen van voorstudies, maquettes, materiaalproeven en dergelijke die een impressie geven van het ontstaansproces van de beeldengroep '5 beelden op 1 kromme' voor Museum Naturalis in Leiden. Daarnaast vijf vellen papier met daarop gedrukt teksten van de kunstenaar over deze beeldengroep. Het kistje wordt afgeloten met een stalen plaat met een rond gat in het midden. Op de doos staat in verzonken reliƫf '5 beelden op 1 kromme'.

Object

Titels
Met linnen bekleed kistje met voorstudies voor een beeld
5 beelden op 1 kromme
Objectnamen
beeldhouwwerk, kistje
Inventarisnummer
10315
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Frans de Wit (maker)
Datering
ca. 1998
Materialen
textiel, hout, papier, staal
Techniek
gemengde techniek
Afmetingen
Algemeen: 10 x 24,7 x 24,7cm (100 x 247 x 247mm)

Verwerving

Datum
2004
Wijze van verwerving
Overdracht
Met dank aan
Overdracht Gemeente Leiden, 2004
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan