Vaas met decor van paarse bloemen, tussen 1908-1927

Tegel- en Faiencefabriek Amphora

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Vaas van witbakkend aardewerk met een bolvormig lichaam op een kleine voet, en een lange, slanke hals met uitstaande mondrand. Aan weerszijden gedecoreerd met een floraal motief, bestaande uit een twee paars met blauwe bloemen met bladranken en gestileerde bloemmotieven op een deels turkoois fond. Langs de hals en voet zijn grillig gevormde kleurvlakken in groenbruin en donkergroen aangebracht. Aan de onderzijde het fabrieksmerk van Amphora.

Object

Titel
Vaas met decor van paarse bloemen
Objectnaam
vaas
Inventarisnummer
10547
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Makers
Tegel- en Faiencefabriek Amphora (fabriek)
Sam Schellink (maker)
Datering
tussen 1908-1927
Plaats
Oegstgeest
Merkteken
Onderzijde: AMPHORA. HOLLAND.; W.O. S 415. M 256. [model- en decornummer]; sS [signatuur Sam Schellink]; teken van een rondje met een streepje erdoor.
Materialen
glazuur, aardewerk
Technieken
gebakken, geglazuurd, beschilderd
Afmetingen
Algemeen: 31,2 x 14,4cm (312 x 144mm)

Onderwerp

Voorstelling
bloem

Verwerving

Datum
2005
Wijze van verwerving
Aankoop
Met dank aan
Aankoop 2005 met steun van de Vereniging Rembrandt, De Mondriaan Stichting, De Gemeente Oegstgeest en de Vereniging Oud Oegstgeest
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan