Bierpul met inscriptie Souvenir Brouwerij de Posthoorn Leiden, 19de eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Bierpul van dikwandig glas, vermoedelijk gegoten. Voorzien van een glazen oor en een scharnierend deksel van glas en metaal. Aan de buitenzijde is de pul voorzien van sterren en ruitpatronen en dunne horizontale lijnen. Het glazen deksel is in een metalen vatting gezet, van vermoedelijk een tinlegering. De vatting heeft een floraal versierde knop en een scharnier waarmee het deksel aan het glazen handvat verbonden is. In het glas van het deksel is in schrijfletters een tekst gegraveerd: "Souvenir Brouwerij de Posthoorn Leiden".

Object

Titel
Bierpul met inscriptie Souvenir Brouwerij de Posthoorn Leiden
Objectnaam
bierpul
Inventarisnummer
10596
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
19de eeuw
Materialen
glas, tinlegering
Technieken
gegoten, gegraveerd
Afmetingen
Algemeen: 18,5 x 13,5 x 8,5cm (185 x 135 x 85mm)

Verwerving

Datum
2005
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan