Exportstempel van Stoomweverij De Heyder & Co., Leyden, eind 19de of begin 20ste eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Een stempel bestaande uit een houten, cilindervormig blok met hieronder aangebracht een uit losse onderdelen van geelkoper (gestoken in een nog niet nader geïdentificeerd materiaal) samengesteld, reliëf. Op de bovenzijde van het drukblok is handmatig met inkt geschreven, maar tekst moeilijk leesbaar: "Voor qualiteit [c][6]3". Op deze zijde zijn inkervingen in het hout te zien, en oude lijmresten van een etiket. Aan de rand zijn twee grote stukken uit het hout weggesneden. Het reliëf op het drukvlak bestaat uit een door twee leeuwen gehouden gekroond wapenschild met het wapen van Leiden, steunend op een banderol. Boven de voorstelling staat in spiegelbeeld de tekst: "LEYDSCHE STOOMWEVERIJ". Onder de afbeelding staat de tekst: "VAN DE HEYDER & Co TE LEYDEN".

Object

Titel
Exportstempel van Stoomweverij De Heyder & Co., Leyden
Objectnaam
stempel (overige)
Inventarisnummer
10602
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
eind 19de of begin 20ste eeuw
Materialen
messing, hout
Technieken
gesneden, gebogen
Afmetingen
Algemeen: 6,7 x 5cm (67 x 50mm)

Onderwerp

Voorstelling
stadswapen

Verwerving

Datum
2005
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Geschenk Museum Jannink, Enschede, 2005
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan