Ontwerp voor een postzegel met afbeelding van de St. Annabaai op Curaçao, 1956

Harm Kamerlingh Onnes

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Ontwerp voor een postzegel voor de Nederlandse Antillen van 15 cent. Met een voorstelling van gevels en daartussen een brug in wit en zwart met een roodaccent, tegen een blauwe achtergrond. In de onderste helft een witte band met vier vlaggen: de Nederlandse, De Britse, de Franse en de Amerikaanse vlag, met in het midden de jaartallen "1946" en '1956'. Bovenaan in witte letters: "NEDERLANDSE ANTILLEN". Hieronder: "15" in zwart. Boven de brug in witte letters: "ST ANNABAAI CURACAO". Onder de band met vlaggen in witte letters: "CARAIBISCHE COMMISSIE". Langs de buitenranden van de voorstelling is met potlood een geschulpte rand aangegeven, als de rand van een postzegel. Linksonder op het papier is met pen geschreven: "schetsontwerp Kamerlingh Onnes".

Object

Titel
Ontwerp voor een postzegel met afbeelding van de St. Annabaai op Curaçao
Objectnaam
ontwerp (design)
Inventarisnummer
10625.8
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Harm Kamerlingh Onnes
Datering
1956
Materialen
oost-indische inkt, papier, potlood, waterverf
Techniek
geschilderd
Afmetingen
Algemeen: 13,5 x 18,6cm (135 x 186mm)

Onderwerp

Voorstelling
huis, vlag, brug

Verwerving

Datum
2006
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan