Ontwerpen voor postzegels ter ere van C. de Moor, 1952-1964, vermoedelijk 1963-1964

Harm Kamerlingh Onnes

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

28 ontwerpen voor postzegels ter ere van C. de Moor, 1952-1964, op één vel papier. Links een vlak met drie bij zes ontwerpen. Op vijf ontwerpen staat een schilderspalet, op zeven staan zwanen met een brief in de snavel, op twee zegels een monogram, op twee zegels een vaas met bloemen, op ée'n een schaal en op één zegel twee klinkende glazen. Rechts een vlak met vier bij vier ontwerpen waaruit er één is weggeknipt en vijf niet gevuld. Op drie ontwerpen staat een schilderende de Moor, op één een kop van een donkere vrouw, op twee een monogram, op twee een vaas met bloemen, op één een schilderspallet en op één drie rechthoeken. Op de achterzijde is een portret van een jongen getekend, in potlood en kleurpotlood. Boven het portret is geschreven: "1963 Paul".

Object

Titel
Ontwerpen voor postzegels ter ere van C. de Moor, 1952-1964
Objectnamen
ontwerp (design), tekening
Inventarisnummer
10627.4
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Harm Kamerlingh Onnes
Datering
vermoedelijk 1963-1964
Materialen
inkt, waterverf, papier, gouache
Technieken
getekend, geschilderd
Afmetingen
Algemeen: 31 x 23,9cm (310 x 239mm)

Onderwerp

Voorstelling
kinderportret

Verwerving

Datum
2006
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan