Diverse postzegels op een vel papier, met op de achterzijde ontwerpschetsen, 20ste eeuw

Harm Kamerlingh Onnes

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Vel papier waarop elf postzegels uit diverse landen zijn geplakt: Zwitserland, België, Denemarken, Nederland, Israël. Met uiteenlopende voorstellingen, onder andere een detail van een ets van Rembrandt: Boer met hoge muts. Bij de zegels zijn jaartallen geschreven: 1932 en 1956. Op de andere zijde van het vel papier zijn schetsen gemaakt in potlood en waterverf, ontwerpen voor postzegels. Er zijn onder andere afbeeldingen van een openstaand hangslot, een moeder met kind, man met dichtgesnoerde mond en een poort met openstaande deuren. Sommige zijn alleen in potlood, andere ingekleurd met blauw.

Object

Titel
Diverse postzegels op een vel papier, met op de achterzijde ontwerpschetsen
Objectnamen
ontwerp (design), postzegel
Inventarisnummer
10628.4
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Harm Kamerlingh Onnes (maker)
Datering
20ste eeuw
Materialen
waterverf, potlood
Technieken
getekend, geplakt
Afmetingen
Algemeen: 21,3 x 13,8cm (213 x 138mm)

Verwerving

Datum
2006
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan