Serie blauwe postzegelontwerpen voor 12 1/2 cent, 20ste eeuw

Harm Kamerlingh Onnes

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Strook papier waarop op de ene zijde zes (oorspronkelijk zeven) postzegelontwerpen voor 12 1/2 cent zijn geplakt en op de andere zijde postzegelontwerpen zijn getekend met potlood. De geplakte ontwerpen zijn vervaardigd met witte gouache op een blauwe achtergrond. Met potlood is om elk een kartelrandje getekend, als de rand van een postzegel. Het zijn voorstellingen van in elkaar gedraaide handen, een openstaand hangslot en een fontein. Het tweede ontwerp is van het papier los geraakt en ontbreekt. De potloodschetsen op de andere zijde hebben als voorstellingen voornamelijk een spiegelbeeld en een balans.

Object

Titel
Serie blauwe postzegelontwerpen voor 12 1/2 cent
Objectnaam
ontwerp (design)
Inventarisnummer
10628.5
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Harm Kamerlingh Onnes (maker)
Datering
20ste eeuw
Materialen
papier, potlood, gouache
Techniek
getekend
Afmetingen
Algemeen: 4,8 x 23,9cm (48 x 239mm)

Verwerving

Datum
2006
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan