Verpakking van Zweedse boter, merk Riksväxt, maart 1945

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Verpakking van een pak Zweedse margarine van het merk Riksväxt uit maart 1945. De oorspronkelijke inhoud is verwijderd en vervangen door een gele spons. Op de bovenzijde van de verpakking staat de tekst: "Bästa Riksväxt". Te zien is een vrouw met schort achter het aanrecht in een keuken, waar zij eten voorbereidt. Op de voorzijde staat de tekst: "MARGARIN Tillverkat under svensk statskontroll". Op de achterzijde staat dezelfde tekst. Op de onderzijde staat: "VITAMINHALTEN star under regelbunden kontroll av Stockholms Högskolas Biokemiska Institut. Margarinefabrikernas Försäljnings-Aktiebolag". Onder de tekst een horizontale lijn die onderbroken wordt door vertikale lijntjes met daaronder steeds herhaald de tekst: "50 gr".

Object

Titel
Verpakking van Zweedse boter, merk Riksväxt
Objectnaam
productverpakking
Inventarisnummer
10636
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
maart 1945
Materialen
spons, papier
Techniek
bedrukt
Afmetingen
Algemeen: 5,3 x 12,8 x 9cm (53 x 128 x 90mm)

Onderwerp

Voorstelling
koken, vrouw

Verwerving

Datum
2005
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan