Stoel, prototype voor het meubilair van het voormalige CBK in Leiden, 1990

Bob Negryn

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Stoel, prototype voor het meubilair van het voormalige Centrum voor Beeldende Kunsten in Leiden. In het ontwerp is gebruik gemaakt van de strepen die de multiplex op de zaagzijdes vertoont. De poten, de liggers voor bevestiging van de zitting en de staanders voor bevestiging van de rugleuning zijn uit één stuk gezaagd (d.w.z. twee poten aan een zijkant en aan een staander vast, en dat tweemaal). De zitting en de leuning zijn tussen deze twee delen vastgezet, mogelijk met pen en gat verbinding, of anders zijn schroeven afgeschermd met een cilindervormig stukje hout, zodat het pen en gat verbinding lijkt.

Object

Titel
Stoel, prototype voor het meubilair van het voormalige CBK in Leiden
Objectnaam
stoel
Inventarisnummer
10669
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Bob Negryn (maker)
Datering
1990
Materialen
multiplex, okoume, lak
Afmetingen
Algemeen: 88 x 42 x 51,4cm (880 x 420 x 514mm)

Verwerving

Datum
2007
Wijze van verwerving
Overdracht
Met dank aan
Overdracht Centrum Beeldende Kunst, Leiden, 2007
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan