Letterproef van Clipeus Pers, 1987

Clipeus Pers

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Letterproef van Drukkerij Clipeus Pers te Leiden: een letterproef van margedrukker J. de Coo. Het boek, dat genaaid is met twee witte draden, heeft een grijze omslag waarop staat "Letterproef" met daaronder een zonnegezichtje met stralen en daaronder "Clipeus Pers - Leiden - 1987". Op de titelpagina staat dezelfde tekst. Het boek bestaat uit zestien ongenummerde blauwe pagina's met proeven in verschillende lettertypen en lettergrootten, met achterin ook muziekschrift. Op de laatste pagina staan aantekeningen, met pen geschreven.

Object

Titel
Letterproef van Clipeus Pers
Objectnaam
boek
Inventarisnummer
10772
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Makers
Clipeus Pers (maker)
J. de Coo (maker)
Datering
1987
Materialen
papier, inkt
Technieken
genaaid, gedrukt
Afmetingen
Algemeen: 14,6 x 11,2 x 0,2cm (146 x 112 x 2mm)

Verwerving

Datum
2007
Wijze van verwerving
Aankoop
Met dank aan
Aankoop 2007
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan