Letterkast met zetsel in exotische en antieke schriften van uitgeverij Koninklijke Brill N.V., eerste helft 20ste eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Letterkast met zetsel in exotische en antieke schriften gebruikt bij uitgeverij Koninklijke Brill N.V.. De letterkast bestaat uit een lage rechthoekige houten lade met een middenregel en een vakverdeling in verschillende formaten. In de kast bevindt zich een keur aan bijzondere schriften, zoals: Chinees (galvano's, loden karakters zowel Monotype als handletter), spijkerschrift, hiëroglyfen (waar onder ook hiëratisch), enkele Hebreeuwse kwadraatletters en Arabische karakters, wat gotische letters, enkele gearceerde 19de-eeuwse letters en enkele moderne letters, zowel Monotype als handletter. Verder wat koperen lijnen en accolade's.

Object

Titel
Letterkast met zetsel in exotische en antieke schriften van uitgeverij Koninklijke Brill N.V.
Objectnamen
letterkast, letter (zetbenodigdheden)
Inventarisnummer
10794
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
eerste helft 20ste eeuw
Materialen
hout, koper, lettermetaal
Technieken
gegoten, schrijnwerk
Afmetingen
Algemeen: 3,8 x 57 x 25,5cm (38 x 570 x 255mm)

Verwerving

Datum
2007
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Geschenk 2007
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan