Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Draagteken van de Leidsche burgerwacht, gedragen door Isaäc Elkerbout, bestaande uit een bronzen draagteken aan een lint. Op de voorzijde van het draagteken staat het wapen van Nederland, afgebeeld als een gekroond schild met daarin een klimmende leeuw, vastgehouden voor twee leeuwen als schilddragers. Rondom staat "LEIDSCHE BURGERWACHT". Op de keerzijde staat de drieregelige tekst "VOOR TROUWEN DIENST IN 1940". Door middel van een ring hangt het draagteken aan een lint van rood/wit/blauw geribde zijde, onderaan in punt gevouwen. Aan de achterzijde van het lint is een veiligheidspeld bevestigd.

Object

Titel
Draagteken van Leidsche burgerwacht
Objectnaam
onderscheidingsteken
Inventarisnummer
10893
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
1940
Materialen
metaal, brons, zijde
Technieken
geslagen, genaaid
Afmetingen
Algemeen: 6,7 x 2,1 x 0,3cm (67 x 21 x 3mm)

Onderwerp

Voorstelling
wapen (teken), leeuw

Verwerving

Datum
2010
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Particuliere schenking, Rijswijk, 2010
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan