Een veilig en plezierig museumbezoek voor iedereen - alleen online tickets

Briefje met tekst over de zegelring van Van der Werf, 19de eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Briefje met afgeronde hoeken met handschrift in inkt op papier. Op de ene zijde de tekst: "Dit is de Zegel Ring Van Van der Werf Toebehoorende Aan Gerard Van Roijen te Delft." En op de andere zijde de tekst: "Den Heer Gerard van Royen heeft deze Zegelring van van der Werff nagelaten aan [derzelfs] nicht vrouwe C.C. Challand geb. van Wesele Scholten. [anneant ... ... van der Werff -]". In het briefje is een gat gestoken waardoorheen een bleekroze koordje getrokken is, vermoedelijk ter bevestiging aan de zegelring (inv.nr. 5748.1).

Object

Titel
Briefje met tekst over de zegelring van Van der Werf
Objectnaam
brief
Inventarisnummer
10986.7
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
19de eeuw
Materialen
textiel, inkt, papier
Techniek
geschreven
Afmetingen
Algemeen: 5,5 x 5,8 x 0,1cm (55 x 58 x 1mm)

Verwerving

Datum
1952
Wijze van verwerving
Legaat
Met dank aan
Legaat, Lausanne 1952
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan