Lodewijk XV witgeverfde bank met voluten en druiventrossen

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Witgeverfde houten bank, Lodewijk XV-stijl, staande op twee langs de zijkant verbrede poten. Aan de zijkanten van de poten is een schubmotief aangebracht. Het zitvlak is rechthoekig en langs de voorregel loopt een bladermotief. De achterleuning is in het midden hoog en langs de zijleuningen laag, en bevat langs de hele bovenregel twee aanelkaar sluitende S-voluten met in het midden een krul. In alle leuningen is een krulmotief aangebracht met bladeren en voluten. Links en rechts van het midden op de rugleuning is een druiventros met ranken te zien. Op de bank zit rechtsvoor een etiketje met de naam "Mejuffrouw Gerlings", en een etiketje op de onderkant van het zitvlak met de tekst "Familie-fonds Gerlings-Scholting te 's-Gravenhage opgericht 12 juni 1939".

Object

Titel
Lodewijk XV witgeverfde bank met voluten en druiventrossen
Objectnaam
bank
Inventarisnummer
10994
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Materiaal
hout
Technieken
gesneden, geverfd
Afmetingen
Algemeen: 102 x 206 x 39cm (1020 x 2060 x 390mm)

Onderwerp

Voorstelling
druiventros

Verwerving

Datum
1955
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan