Gravureplaat voor het drukken van etiketten op de verpakkingen van Leidse balen textielstof, 1753

Abraham Delfos (graveur)

Gravureplaat voor het drukken van etiketten op de verpakkingen van Leidse balen textielstof. Op de plaat zijn drie handelaren met gevouwen pakketten lakense stof afgebeeld. Een knecht prijst op zijn knieën de lakense stof aan. Op de achtergrond is een binnenvaartschip te zien. Bovenaan de afbeelding een ronde, blanco cartouche, met erachter Mercurius, god van de handel. Aan de onderzijde van de afbeelding een cartouche met de afbeelding van een koets met paarden erop en op de rand het opschrift: "CARO DE ORO". De plaat is rechtsonder gesigneerd en gedateerd.

Object

Titel
Gravureplaat voor het drukken van etiketten op de verpakkingen van Leidse balen textielstof
Objectnaam
gravureplaat
Inventarisnummer
11053
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Abraham Delfos (graveur)
Datering
1753
Signatuur
rechts onder: A. Delfos [...] 1753
Materiaal
koper
Afmetingen
Algemeen: 15,4 x 12,2cm (154 x 122mm)

Onderwerp

Voorstelling
man, mercurius, schip

Verwerving

Datum
2012
Wijze van verwerving
Overdracht
Met dank aan
Overdracht Regionaal Archief Leiden, 2012; Afkomstig uit particulier bezit, 2010; Oorspronkelijk afkomstig uit de fabriek van Krantz die van 1817 tot 1978 in Leiden aan de Oude Singel was gevestigd.
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan