Cliché met afbeelding van de fabriek Clos en Leembruggen, 1916

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Cliché met afbeelding van het fabrieksgebouw Clos en Leembruggen aan de Langegracht in Leiden. Op het gebouw staat "1786 P. Clos & Leembruggen 1916". Links ligt een binnenvaartschip aangemeerd. Boven het schip is de loopbrug van de fabriek te zien en een wapperende vlag. Rechts naast de fabriek staat een vrachtwagen, die geladen is met balen stof. In de rand rondom de cliché zijn gaatjes gemaakt.

Object

Titel
Cliché met afbeelding van de fabriek Clos en Leembruggen
Objectnaam
cliché
Inventarisnummer
11058
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
1916
Materiaal
zink
Afmetingen
Algemeen: 9,8 x 17cm (98 x 170mm)

Onderwerp

Voorstelling
fabrieksgebouw, stadsgezicht, vlag, schip
Topografie
leiden

Verwerving

Datum
2012
Wijze van verwerving
Overdracht
Met dank aan
Overdracht Regionaal Archief Leiden, 2012; Afkomstig uit particulier bezit, 2010; Oorspronkelijk afkomstig uit de fabriek van Krantz die van 1817 tot 1978 in Leiden aan de Oude Singel was gevestigd.
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan