Schildersezel van D.G. Ubbels, 20ste eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Houten schildersezel. De ezel is rechthoekig met twee verticale staanders, die boven en onder met elkaar verbonden zijn door een horizontale balk. In het midden tussen de staanders is een verticale strook met een horizontale richel erop gemonteerd, waarop een schilderij kan rusten en een blokje waarmee de bovenkant van het schilderij kan worden vastgeklemd. De strook met richel kan trapsgewijs in hoogte worden versteld. De voet van de ezel bestaat uit twee liggende balken met voor en achter afgeronde profielen en waaronder elk twee zwenkwielen zijn gemonteerd. Op de achterzijde van de verstelbare strook staat met zwarte letters: "Deze ezel is afkomstig van Dr D.G. Ubbels Witte Singel [16]."

Object

Titel
Schildersezel van D.G. Ubbels
Objectnaam
ezel
Inventarisnummer
11087
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
20ste eeuw
Materiaal
hout
Afmetingen
Laagste stand: 195 × 62,7 × 78,4cm (1950 × 627 × 784mm)
Hoogste stand: ca. 325 × 62,7 × 78,4cm (3250 × 627 × 784mm)

Verwerving

Wijze van verwerving
Onbekend
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan