Zonder titel, 2013

Izaak Zwartjes

Izaak Zwartjes maakt beelden en monumentale installaties waarbij kunst en leven samenvallen. Al zwervend vindt hij zijn materialen: hout, afval, jute, leer en organische resten zoals mest of gebeente, die hij nieuw leven en nieuwe betekenis geeft. Dit aardekleurige beeld is samengesteld uit gebruikt hout, uitlaatpijpen en mest. Zwartjes koestert de schoonheid van het onvolmaakte. Zijn kunstwerken zijn bezield. Hij put daarbij uit een oerbron van menselijke angsten, verlangens, driften en emoties. Alledaagse gebeurtenissen uit fantasie en werkelijkheid kunnen daarbij mythische proporties aannemen.

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Object

Titel
Zonder titel
Objectnaam
beeldhouwwerk
Inventarisnummer
11088
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Izaak Zwartjes
Datering
2013
Materialen
gemengde media, touw
Techniek
gemengde techniek
Afmetingen
Algemeen: 196 × 90 × 100cm (1960 × 900 × 1000mm)
Opslag (afmetingen kist): 214 × 103 × 123cm (2140 × 1030 × 1230mm)

Onderwerp

Voorstelling
figuur

Verwerving

Datum
2013
Wijze van verwerving
Aankoop
Met dank aan
Aankoop kunstenaar, via Upstream Gallery, Amsterdam, 2013
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan