Prijspenning voor S. van der Mey, leerling van Mathesis Scientiarum Genitrix, 1946

David van der Kellen II (ontwerp)

Prijspenning voor S. van der Mey, leerling van Mathesis Scientiarum Genitrix. De voorzijde van de penning bevat een afbeelding van Minerva op een zetel, met tegen haar linker heup steunend de hoorn des overvloeds en in haar rechterhand houdt zij een lauwerkrans hoog voor zich. Aan haar voeten liggen diverse attributen, waaronder een schilderspalet met penselen en een passer. Op haar zetel is een staande leeuw op een gekroond schild te zien. Rechts hiervan, langs de rand staat de naam van de ontwerper van de penning. De keerzijde heeft een lauwerkrans met erin de volgende gegraveerde inscriptie: "M.S.G. 1946 GED. EERSTE PRIJS S. VAN DER MEY." In de rand, buitenkant, ongeveer ter hoogte van het hoofd van Minerva, is een klein ovaal merkje ingeslagen.

Object

Titel
Prijspenning voor S. van der Mey, leerling van Mathesis Scientiarum Genitrix
Objectnaam
prijspenning
Inventarisnummer
11146
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
David van der Kellen II (ontwerp)
Datering
1946
Signatuur
voorzijde rechts: "VAN DER KELLEN F."
Merktekens
rand, buitenkant, ongeveer ter hoogte van het hoofd van Minerva: een klein ovaal merkje ingeslagen
Materiaal
zilver
Technieken
gegraveerd, geslagen
Afmetingen
Algemeen: 5 × 0,2cm (50 × 2mm)
Gewicht: 42g

Onderwerp

Voorstelling
minerva, personificatie

Verwerving

Datum
2015
Wijze van verwerving
Overdracht
Met dank aan
Overdracht ROC (Regionaal Opleidingen Centrum) Leiden, 2015; Bruikleen ROC (Regionaal Opleidingen Centrum) Leiden, MSG archief (Mathesis Scientiarium Genitrix), 2014-2015
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan