Penning met Minerva en blanco keerzijde, vermoedelijk 19de eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Penning met op de voorzijde een afbeelding van Minerva op een zetel, met in haar linkerhand de hoorn des overvloeds en in haar rechterhand houdt zij een lauwerkrans hoog voor zich. Aan haar voeten liggen op een sokkel of kapiteel met acanthusbladeren diverse attributen, waaronder een schilderspalet met penselen en een passer. Op haar zetel is een wapen in het lood geslagen: een staande leeuw op een gekroond schild. Rechts onder, onder de horizontale grondlijn waarboven Minerva is afgebeeld, zijn letters geslagen (mogelijk afkorting of initialen van de ontwerper van de penning): "[...]DK." De keerzijde van de penning is geheel blanco, zonder inscriptie.

Object

Titel
Penning met Minerva en blanco keerzijde
Objectnaam
penning
Inventarisnummer
11147
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
vermoedelijk 19de eeuw
Signatuur
rechts onder, onder de horizontale grondlijn waarboven Minerva is afgebeeld, zijn letters geslagen (mogelijk afkorting of initialen van de ontwerper van de penning): [...]DK.
Materiaal
lood
Techniek
geslagen
Afmetingen
Algemeen: 3,8 × 0,3cm (38 × 3mm)
Gewicht: 32g

Onderwerp

Voorstelling
personificatie, minerva

Verwerving

Datum
2015
Wijze van verwerving
Overdracht
Met dank aan
Overdracht ROC (Regionaal Opleidingen Centrum) Leiden, 2015; Bruikleen ROC (Regionaal Opleidingen Centrum) Leiden, MSG archief (Mathesis Scientiarium Genitrix), 2014-2015
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan