Een veilig en plezierig museumbezoek voor iedereen

Bureau uit het ameublement inv.nr. 11162, jaren '20 twintigste eeuw

Bernard Planjer

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Een bureau bestaande uit twee blokken waarop een afneembaar buraublad rust. Het bureaublad (11162.5 C) bestaat uit een zwart geverfd blad, de zijkanten oranjerood, die is bevestigd op een grijs geverfde, dieper liggende band waarin twee bureauladen zitten. In het blok links onder het bureaublad (11162.5 A) is een binnenwerk met twee lades (van nieuw hout en metaal). En in het blok (11162.5 B) een binnenwerk met drie lades (van nieuw hout en metaal). De blokken hebben elk een kastdeurtje met zwarte handgreep. De buitenkanten zijn beschilderd met een geometrische vlakverdeling. De sleutels zijn door collectiebeheer voorzien van appli etiketjes ter identificatie. Beide blokken hebben elk een sleuteltje, en de laden in het grijze deel van het bureaublad ook, dus totaal vier.

Object

Titel
Bureau uit het ameublement inv.nr. 11162
Objectnaam
bureau
Inventarisnummer
11162.5
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Bernard Planjer (maker)
Datering
jaren '20 twintigste eeuw
Materialen
hout, verf
Afmetingen
A en B blokken 64 X 41 X 74,5 cms
C blad 12 X 150 X87 cms
[CHECK AFMETINGEN]

Verwerving

Datum
2015
Wijze van verwerving
Aankoop
Met dank aan
Aangekocht uit de nalatenschap van René Heinersdorff, Düsseldorf, 2015
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan