Inktstel aangeboden aan wethouder Paul du Rieu in 1839, 1839

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Zilveren inktstel, gedreven en gegraveerd, staand op vier pootjes in de vorm van eikeltjes. Op de staander staan twee drietanden op een voet en twee houders voor glazen potjes die een vorm hebben van een gelobte cirkel. In het midden bevindt zich nog een houder voor een inktpot met een achtkantige opening en deksel met daarop een leeuw. De glazen potten hebben een zilveren rand en dop. De rechterpot heeft een zilveren binnendop met opengewerkt motief [zandstrooier]. De onderzijde van de glazen potten hebben een ingegraveerde ster. De inscriptie op rand van de staander vermeldt: "DE LEDEN VAN DE EDELEN ACHTBAREN RAAD DER STAD LEIJDEN UIT ERKENTENIS AAN DE EDEL ACHTBAREN HEER WETHOUDER PAUL DU RIEU Ao. 1839". Merken staan op diverse plaatsen op het object.

Object

Titel
Inktstel aangeboden aan wethouder Paul du Rieu in 1839
Objectnaam
inktstel
Inventarisnummer
112
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
1839
Merkteken
Blad: bovenop: leeuw eerste gehalte; jaarletter E (= 1839)
Deksels en randen: waarborgteken zwaardje
Inktpot: leeuw eerste gehalte; jaarletter E (= 1839); onleesbaar meesterteken
Materialen
glas, zilver
Technieken
gegraveerd, gedreven
Afmetingen
Totaal: 12 x 14,8 x 22,6cm (120 x 148 x 226mm)
Inktpot: 6,9 x 5,2cm (69 x 52mm)
Zandpot: 6,4 x 4,8cm (64 x 48mm)

Onderwerp

Voorstelling
leeuw

Verwerving

Datum
1893
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan