Nieuw Leids Laken #3, 2018

Edwin Oudshoorn (ontwerp)

Edwin Oudshoorn is de derde ontwerper in de serie Nieuw Leids Laken die een geweven wollen stof ontwikkelde voor Museum De Lakenhal. Oudshoorn liet zich bij zijn stofontwerp ïnspireren door de collectie Amphora-aardewerk en de collectie stofstalen van het museum. In Amphora-aardewerk staan sierlijke en abstracte motieven centraal die zijn gebaseerd op florale en dierlijke decors. De ontwerper koos een dunne, soepele, crèmekleurige wollen stof met een ingeweven raster van zalmkleurig chenilledraad, dat de ruiten van historische stofstalen en hun envelopjes weerspiegelt. Hierop printte hij zijn zeer gelaagde en uitbundige ontwerp. Het raster vormt een stoer contrast met het kleurrijke patroon: een spannende hedendaagse vertaling van Leids Laken.

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Object

Titel
Nieuw Leids Laken #3
Objectnaam
staal
Inventarisnummer
11209.2
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Makers
Edwin Oudshoorn (ontwerp)
Whaleys (Bradford) LTD
Print Unlimited
Datering
2018
Merkteken
In de stof is op diverse plaatsen het logo van Edwin Oudshoorn Couture geweven: een mosterdkleurig bloemetje met de letter E in het midden.
Materialen
chenille, wol
Technieken
geweven, bedrukt
Afmetingen
Algemeen: 140 × 60cm (1400 × 600mm)

Onderwerp

Voorstelling
bloem

Verwerving

Datum
2018
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan