Een veilig en plezierig museumbezoek voor iedereen

Mal voor de bronzen medaillon met het portret van Koning Willem-Alexander in de Burgerzaal van het stadhuis Leiden, 2018

Maja van Hall

Een bronzen medaillon met het portret van Koning Willem-Alxander maakte Maja van Hall in 2018 in opdracht van de gemeente Leiden. Deze medaillon is geplaatst in de Burgerzaal van het stadhuis in Leiden. Museum De Lakenhal heeft ook een kleine bronzen afgietsel (no. 1/8) van het schetsontwerp voor deze medaillon in haar collectie opgenomen (inv.nr. 11215). De gipsen mal is een afdruk van het wassen model dat Maja van Hall maakte en werd vervaardigd tbv het grote bronzen medaillon. Van Hall beeldde de koning in beide ontwerpen en profil af en als een serieus en statig man.

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Object

Titel
Mal voor de bronzen medaillon met het portret van Koning Willem-Alexander in de Burgerzaal van het stadhuis Leiden
Objectnaam
mal
Inventarisnummer
11216
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Makers
Maja van Hall (maker)
Koning Willem-Alexander (afgebeeld)
Datering
2018
Signatuur
geen
Materialen
glasvezel, siliconenrubber
Techniek
gegoten
Afmetingen
Algemeen: 66 × 58,5 × [diepte?] cm

Onderwerp

Voorstelling
mansportret
Topografie
leiden

Verwerving

Datum
2018
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan