Zes servetten met ingeweven alliantiewapen van mr. Johan van den Bergh en Johanna van Teylingen, tussen 1688 - 1720

Anoniem

Deze servetten werden gemaakt voor Johan van den Bergh en zijn echtgenote Johanna van Teylingen. Hun beider familiewapens zijn in het midden te zien. Van den Bergh was een invloedrijke burgemeester en schepen van Leiden in de zeventiende en achttiende eeuw. Het damasten servet is geweven in satijnbinding, waarbij vooral de glanzende zijden inslagdraden te zien zijn, afgewisseld met een linnenbinding, waarbij het doffe wollen kettinggaren veel nadruk heeft. De familiewapens en de omlijstende rand met bloemslingers en bloemmotieven zijn daardoor in een fraai contrast te zien.

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Object

Titel
Zes servetten met ingeweven alliantiewapen van mr. Johan van den Bergh en Johanna van Teylingen
Objectnamen
servet, set
Inventarisnummer
11307
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
tussen 1688 - 1720

Verwerving

Datum
2021
Wijze van verwerving
Aankoop
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan