Impressions, 2022

Eva Schreuder

Eva Schreuder ontwierp, op verzoek van Museum De Lakenhal, sieraden naar aanleiding van de tentoonstelling over designpionier Christa Ehrlich in 2022. Gefascineerd als zij is door Ehrlichs florale ontwerptekeningen en patronen uit haar tijd bij de Wiener Werkstätte, koos Schreuder voor een set oorbellen en twee hangers. De klaproos als bloem van de verbeelding werd haar uitgangspunt; ’alles aan deze o zo kwetsbare, maar tegelijkertijd oersterke bloem is prachtig: de steel, de zaaddoos, de bloemblaadjes’. Deze onderdelen komen in verschillende vormen terug in de sieradenlijn Impressions. De unieke loden versie van een bloemenpers met de eerste flinterdunne zilveren aanzetten voor deze sieradenlijn maakte Schreuder als startpunt. Dit object is opgenomen in de collectie van Museum De Lakenhal.

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Object

Titel
Impressions
Objectnaam
object
Inventarisnummer
11324
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Eva Schreuder
Datering
2022
Materialen
lood, zilver, roestvrij staal
Techniek
gesmeed
Afmetingen
Algemeen: 9 × 38,7 × 28,5cm (90 × 387 × 285mm)

Onderwerp

Voorstelling
papaver

Verwerving

Datum
2022
Wijze van verwerving
Opdracht
Met dank aan
In opdracht van Museum De Lakenhal, Leiden
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan