Reliëf met portretten van de familie Stöxen, 1961

Joop Hekman (ontwerp)

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Ronde, brozen plaquette met in reliëf vier portretten en op de keerzijde in reliëf een opschrift. Links een portret van de Leidse zilversmid Johanna Stöxen-Tesink (1918-1969), rechts haar echtgenoot Jan Errit Stöxen (1901-1984) en tussen hen in de beeltenis van hun twee kinderen Bernard en Eleonora. Opschrift keerzijde: “J.E. Stöxen J. Stöxen-Tesink Bernard Eleonora” en rondom de data: 28 8 ’48 en 28 2 ’61. Het reliëf is in een kleine oplage gemaakt, dit is dus geen uniek exemplaar, meerdere familieleden hadden er één. Oorspronkelijk hoorde er een standaard bij (een plaatje met gleuf met twee 10 cm. lange houders). Bij verwerving van dit exemplaar was geen standaard meer aanwezig.

Object

Titel
Reliëf met portretten van de familie Stöxen
Objectnamen
plaquette, reliëf
Inventarisnummer
11330
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Makers
Joop Hekman (ontwerp)
Rijnlandse Kunstgieterij J.E. Stöxen
Datering
1961
Materiaal
brons
Techniek
gegoten
Afmetingen
Algemeen: 17 × 0,6cm (170 × 6mm)

Onderwerp

Voorstelling
mansportret, groepsportret, kinderportret, vrouwenportret
Afgebeelde persoon
Johanna Stöxen-Tesink

Verwerving

Datum
2023
Wijze van verwerving
Overdracht
Met dank aan
Overdracht Museum Nienoord (Nationaal Rijtuigmuseum), Leek, 2023
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan