Formulier voor huur droogramen Catharina-gasthuis, 17de eeuw

Weduwe van Huybert van der Boxe (uitgever)

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Formulier voor de huur van droogramen van het Catharina-gasthuis. Het formulier, bestaande uit een gevouwen papier met op beide delen dezelfde tekst gedrukt, staat "TE HUYR Plaatsen om Laaken-Droog-Raamen op te setten. In het Land van de Catharina ende Caecilia Gasthuysen, geleegen op de Cingel buyten de Morschpoort naast de Pesthuys Laan in den Ambagte van Oegstgeest. Ymand geneegen zynde de voorsz[egde] plaatsen te huyren / die koomen des Maandags na de middag / de klocke drie uuren ter Kamere van 't Catharina Gasthuys, op den Rhyn. Segget Voort". Hieronder staat "Gedrukt tot Leyden, by de Wed: van HUYBERT vander BOXE, Boekdrukster in de Kloksteeg".

Object

Titel
Formulier voor huur droogramen Catharina-gasthuis
Objectnaam
affiche
Inventarisnummer
1285
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Weduwe van Huybert van der Boxe (uitgever)
Datering
17de eeuw
Materialen
papier, inkt
Techniek
gedrukt
Afmetingen
Dichtgevouwen: 16,8 x 21,2cm (168 x 212mm)
Opengevouwen: 33 x 21,2cm (330 x 212mm)

Verwerving

Wijze van verwerving
(not assigned)
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan