Schildersezel van Alexander Hugo Bakker Korff, 19de eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Eikenhouten schildersezel, gebruikt door Alexander Hugo Bakker Korff. Een schildersezel met twee smalle staanders en een brede staander in het midden, die niet tot de grond komt. In het brede deel zijn uitsparingen gemaakt waardoor de richel waarop het werk kan staan in hoogte versteld kan worden. De richel is breed en heeft een opstaande rand. Onderaan het brede deel een metalen knop, bovenaan een metalen oog met haak. De ezel blijft staan door een vierde staander naar achteren te zetten, tot de metalen ketting strak staat. Op het object een etiketje met het nummer 1725 en achterop is het nummer N 227 geschilderd.

Object

Titel
Schildersezel van Alexander Hugo Bakker Korff
Objectnaam
ezel
Inventarisnummer
1725.1
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
19de eeuw
Materialen
eikenhout, metaal
Afmetingen
Algemeen: 228 x 93 x 18,5cm (2280 x 930 x 185mm)

Verwerving

Datum
1882
Wijze van verwerving
Aankoop
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan