Schilderskist met palet en overige benodigdheden, van Alexander Hugo Bakker Korff, 19de eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Houten schilderskist met scharnierend deksel, bezit geweest van A.H. Bakker Korff. Aan de kist zit een messing handvat en links aan de binnenzijde een metalen strip waarmee de kist opengehouden kan worden. In de kist zit een rechthoekig palet met een ovaal duimgat en aan de rand een langwerpige uitsparing. Daarnaast drie zinken bakjes, waarvan de grootste uit een compartiment bestaat en de andere twee in twee compartimenten verdeeld zijn. Verder nog een paletmes, zestien penselen en twee gebroken penselen, en 35 gebruikte tubes olieverf.

Object

Titel
Schilderskist met palet en overige benodigdheden, van Alexander Hugo Bakker Korff
Objectnamen
palet, kistje, verfdoos
Inventarisnummer
1725.4
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
19de eeuw
Materiaal
hout
Afmetingen
Algemeen: 10 x 41,2 x 30cm (100 x 412 x 300mm)

Verwerving

Datum
1882
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan