Passagebiljet van Hollandse diligence-dienst Eendragt maakt magt, 1841

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Passagebiljet voor de Hollandse diligence-dienst Eendragt Maakt Magt van Leiden naar Rotterdam, uit 1841. Bovenaan staat "Hollandsche Dilligence-Dienst Eendragt Maakt Ma[gt]", met daaronder "Onderneming van L. van Koppen Sr., D.W. Veldhorst & Cie". Hieronder staat "Van Amsterdam naar Rotterdam vise-versa, over Haarlem, Leiden, 's Hage, Delft en Voorburg". De persoon heeft betaald voor een reis van Leiden naar Rotterdam. Daaronder een tekst over de geregelde diensten. Op de achterzijde staan de "Prijzen per plaatsen, met inbegrip van 5 cts. voor het Plaatsbewijs".

Object

Titel
Passagebiljet van Hollandse diligence-dienst Eendragt maakt magt
Objectnaam
entreebewijs
Inventarisnummer
1979
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
1841
Materialen
papier, inkt
Technieken
gedrukt, geschreven
Afmetingen
Algemeen: 9,6 x 19,1cm (96 x 191mm)

Verwerving

Wijze van verwerving
(not assigned)
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan