Kist met twee hydrometers en een thermometer

J.F. van Deene

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Houten kist met messing scharnieren en haakjes, waarin twee hydrometers en een in drieën gebroken thermometer bewaard worden. Door het uiteinde van de thermometer zit een zwart met rood draad. De binnenzijde van de kist is bekleed met bordeauxrood velours. In het midden van de binnenkant van de deksel zit een hemelblauw etiket met daarop "J.F. VAN DEENE Fabriekant en Rijks Leverancier AMSTERDAM". In het midden van het etiket houden twee staande leeuwen een schild met kroon op, waaronder op een banderol staat: "JE MAINTIENDRAI". In de kist zit een kartonnen kaartje waarop een papiertje is geplakt met de beschrijving: "692. c. Kistje inhoudende: nummer 1. een honderddeelige areometer, temperatuur 15 graden Celsius, van 0 graden - 9 graden, gem. 61; nummer 2. een dergelijke areometer van 8 graden - 30 graden, gem. 65; nummer 3. een thermometer Celsius; vervaardigd door J.P.[sic!] Van Deene te Amsterdam. Kistje L.38,5 c. Br. 8 c. H. 5 c. Gebruikt aan de Hoogewoerdspoort.".

Object

Titel
Kist met twee hydrometers en een thermometer
Objectnamen
hydrometer, thermometer
Inventarisnummer
204
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
J.F. van Deene
Materialen
kwikzilver, hout, glas, textiel, inkt, messing
Technieken
gestoffeerd, getimmerd, geschreven, geblazen, gedraaid
Afmetingen
Algemeen: 4,7 x 38,9 x 8,5cm (47 x 389 x 85mm)

Verwerving

Datum
1886
Wijze van verwerving
Overdracht
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan