Lidmaatschapskaart van Paulus du Rieu tot Burgersociëteit Tot Bevordering van Eendragt, 1787

Pieter de Mare

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Lidmaatschapskaart van Paulus du Rieu tot Burgersociëteit Tot Bevordering van Eendragt. De kaart, bestaande uit een gravure gedrukt op papier, bevat een lijstwerk met links het stadswapen van Leiden en rechts het wapen van Holland. Ertussen zijn krijgsattributen te zien. Centraal is in het ovaal een pijlenbundel te zien met erboven "Tot bevordering van Eendragt". In de lijst staat de tekst "Commissarissen van de Burger Societeit ter Bevordering van Eendragt te Leyden Erkennen de heer Paulus du Rieu als Lid deselver Sociteit." Daaronder links twee nummers en rechts de handtekening van de secretaris. Middenonder gesigneerd.

Object

Titel
Lidmaatschapskaart van Paulus du Rieu tot Burgersociëteit Tot Bevordering van Eendragt
Objectnamen
entreebewijs, gravure
Inventarisnummer
2045
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Pieter de Mare
Datering
1787
Signatuur
voorzijde, middenonder: P. de Mare fec.
Materialen
papier, inkt
Techniek
gedrukt
Afmetingen
Algemeen: 11,3 x 10,5cm (113 x 105mm)

Onderwerp

Voorstelling
stadswapen

Verwerving

Wijze van verwerving
(not assigned)
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan