Kamerbetimmering met dubbele deur, lambrisering, schoorsteenmantel en plafond, afkomstig uit pand De Olde Munte, Arnhem, ca. 1730

Anoniem

Kamerbetimmering, gemaakt van voornamelijk mahoniehout, met een dubbele deur, lambriseringen en een schoorsteenmantel, afkomstig uit een 18de-eeuws interieur. De betimmering is opgebouwd uit panelen die zijn geplaatst in raamwerken die zijn voorzien van eenvoudig houtsnijwerk. Het haardstuk is voorzien van rijk houtsnijwerk. Het is een mahoniehouten kamerbetimmering Lodewijk XIV. De schoorsteenmantel is van donkergrijs marmer, met daarboven een spiegel en twee draagfiguren, die de gebogen kroonlijst van de spiegel steunen, daarboven een schilderij in olieverf (inv.nr. S 90). Boven de dubbele ingangsdeur is een dessus de porte aangebracht met een allegorische voorstelling (inv.nr. S 91). Het stucplafond is geornamenteerd en afgegoten naar het origineel en bijgewerkt, met in het midden een ovaal schilderstuk met een voorstelling van de Roof van Ganymedes (inv.nr. S 89). De lambriseringen zijn geornamenteerd. De vakken zijn bespannen met moderne rode velours d'Utrecht.

Object

Titel
Kamerbetimmering met dubbele deur, lambrisering, schoorsteenmantel en plafond, afkomstig uit pand De Olde Munte, Arnhem
Objectnamen
plafondstuk, lambrisering, deur, schoorsteenmantel
Inventarisnummer
2387
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
ca. 1730
Materialen
mahoniehout, marmer, stuc, glas, velours d'utrecht

Onderwerp

Topografie
arnhem

Verwerving

Datum
1920
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan