Tegeltableau met voorstelling van een zeegezicht, 19de eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Tegeltableau van dertig tegels (vijf bij zes) van aardewerk bedekt met tinglazuur en geschilderd in blauw. Op het tableau is een zeegezicht afgebeeld met centraal twee grote schepen met een onbemande sloep ertussen. Op beide schepen zijn meerdere personen weergegeven. Het linker schip voert vier vlaggen en wimpels met daarop het VOC-monogram met daarboven de letter A (de kamer Amsterdam). Aan de horizon zijn nog diverse andere geschilderd. De rand bestaat uit 26 tegels geschilderd in blauw met bloemranken, en op de hoeken een rozet.

Object

Titel
Tegeltableau met voorstelling van een zeegezicht
Objectnaam
tegeltableau
Inventarisnummer
2505
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
19de eeuw
Materialen
aardewerk, tinglazuur
Technieken
gebakken, geschilderd
Afmetingen
Met lijst: 80,5 x 92,5 x 4,5cm (805 x 925 x 45mm)

Onderwerp

Voorstelling
zeegezicht, schip

Verwerving

Wijze van verwerving
(not assigned)
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan