Gezicht op koninklijk paleis, tuinzijde, tussen 1759-1792

Louis Joseph Mondhare (uitgever)

Ingekleurde opticaprent met afbeelding van een koninklijk paleis, gezien aan de tuinzijde. De tuin is symmetrisch met in het midden een brede laan met een fontein. Links en rechts vele parallelle rijen, identieke, kleine bomen. In de tuin wandelen mannen en vrouwen in sjieke kleding. Midden onder de prent staat de volgende tekst in het Frans: "Vue perspective du Palais Royal du coté du Jardin". Links en rechts onder de afbeelding is de uitgever vermeld. De prent is links en rechts krap langs de afbeelding afgesneden waardoor het begin en het eind van de vermelding van de uitgever zijn weggevallen. De prent is handmatig ingekleurd.

Object

Titel
Gezicht op koninklijk paleis, tuinzijde
Objectnaam
opticaprent
Inventarisnummer
3121.234
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Louis Joseph Mondhare (uitgever)
Datering
tussen 1759-1792
Signatuur
links onder: [P]aris chez Mondhare *
rechts onder: * Rue St. Jacque[s]
De prent is links en rechts krap langs de afbeelding afgesneden waardoor het begin en het eind van de vermelding van de uitgever zijn weggevallen.
Materialen
papier, inkt
Technieken
gedrukt, ingekleurd
Afmetingen
Algemeen: 31,5 x 41,7cm (315 x 417mm)

Onderwerp

Voorstelling
man, stadsgezicht, fontein, tuin, hond, vrouw, paleis, boom

Verwerving

Wijze van verwerving
(not assigned)
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan