Perspectivus porticus et horti Domini Comitis de Brühl atque aedificiorum contiguoe ad prata oster, Dresdae, eerste helft 18de eeuw

Georg Balthasar Probst (uitgever/drukker)

Opticaprent met een voorstelling van een rivier- en stadsgezicht van Dresden. Links een grote kerk met koepel en een kerk met twee torens. Rechts op de voorgrond een lege vlakte met diverse mensen. Over het water een brug met bogen. Onder de prent de titel in vier talen: "Perspectivus porticus et horti Domini Comitis de Brühl atque aedificiorum contiguoe ad prata oster, Dresdae", "Perspective de la galerie et du Jardin de Mgr. le Comte de Brühl et des batimens contigus a la prairie d'oster, a Dresde", "Prospettiva della galeria et Giardino del Mgr. Conte de Brühl et li edifici contiqui a la prateria d'Oster a Dresda", en "Perspectiv der galerie und Garten des Herrn Grafen von Brühl und der anstossenden Gebäuden auf der Oster Wiesen zu Dresden". Rechtsboven de prent "75", linksonder "Med: Fol. No. 7", middenonder "C.P.S.C.M." en rechtsonder de naam van de graveur.

Object

Titels
Perspectivus porticus et horti Domini Comitis de Brühl atque aedificiorum contiguoe ad prata oster, Dresdae
Gezicht op de tuin van Graaf von Brühl in Dresden
Objectnaam
opticaprent
Inventarisnummer
3121.92
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Georg Balthasar Probst (uitgever/drukker)
Datering
eerste helft 18de eeuw
Signatuur
voorzijde rechtsonder: George Balthasar Probst, excud. A.V.
voorzijde middenonder: C.P.S.C.M. (Cum Privilegio Sac. Coes. Majestatis)
Materialen
papier, inkt
Technieken
gedrukt, ingekleurd
Afmetingen
Algemeen: 31,8 x 42,9cm (318 x 429mm)

Onderwerp

Voorstelling
stadsgezicht, rivier, brug, kerk

Verwerving

Wijze van verwerving
(not assigned)
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan