La Salle des Festins de Versailles en Réjouissancee de la Paix en 1763

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Opticaprent voor een illuminatiekast in een zwarte kartonnen lijst met de voorstelling van de feestzaal te Versailles tijdens de viering van de vrede in 1763. In een rijkelijk versierde zaal, met aan weerszijden door de ramen gezichten op schepen en gebouwen, staan drie rijen met tafels opgesteld waaraan gasten zitten te eten en te drinken. Onderaan de voorstelling staat de titel "Vue Perspective de la Salle des Festins de Versailles en Réjouissancee de la Paix en 1763". Op de achterzijde bovenaan staat de handgeschreven tekst "Vreugdezaal te Versailles ter Gedagtenis van de Vreede 1763". Niet gesigneerd. De prent is met de hand ingekleurd. In de prent zijn gaatjes gemaakt langs de contouren van de gebouwen en in de ramen. Deze gaatjes zijn aan de achterzijde afwisselend geel, rood en blauw gekleurd. De prent werd van achteren belicht door kaarsen.

Object

Titel
La Salle des Festins de Versailles en Réjouissancee de la Paix en 1763
Objectnaam
opticaprent
Inventarisnummer
3125.23
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Materialen
papier, inkt, karton
Technieken
ingekleurd, gedrukt
Afmetingen
Algemeen: 28,5 x 45,3cm (285 x 453mm)

Onderwerp

Voorstelling
gebouw, drinken, feest, eten

Verwerving

Datum
1892
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan