Vaandel van Vereniging van Fabrikanten met draagstok, 1874

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Vaandel van de Vereniging van Fabrikanten. Het vaandel is van goudbruin fluweel, aan de zijkanten in een punt uitlopend. De inscriptie "Leiden ontzet. GOD Zij geloofd. 3 Oct. 1874." is gemaakt van opgelegd gouddraad en omzoomd met goudkleurige pailletten. In beide punten lofwerk van pailletten. Het vaandel is omzoomd met goudgalon en metalen franje. Aan de punten hangt een kwastje. De katoenen achterzijde is geheel vernieuwd. Het vaandel is over een houten dwarslat met goudkleurige geverfde knoppen geschoven. Naast de knoppen een ophangkoord, doorlopend langs het vaandel, met aan beide zijden een kwast. De kwasten zijn verschillend. Hierbij een ronde houten draagstok uit één stuk met bovenaan een koperen plaatje met een haak, bevestigd met twee spijkers. Op de stok een koperen topornament in de vorm van een bol met een knop, op een voet. Het ornament is bewerkt in reliëf met krulmotieven. Op de stok een oud etiket met het nummer 2742.

Object

Titel
Vaandel van Vereniging van Fabrikanten met draagstok
Objectnamen
draagstok, vaandel
Inventarisnummer
3257
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
1874
Materialen
messing, fluweel, textiel, hout, gouddraad, katoen
Technieken
gelakt, geborduurd, gegoten, genaaid
Afmetingen
Vaandel met dwarslat: 144 x 118,5 x 6,5cm (1440 x 1185 x 65mm)
Draagstok: 245 x 9,5cm (2450 x 95mm)

Verwerving

Datum
1874
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Geschenk Vereniging van Fabrikanten, 1874
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan