Vaandel van Vereeniging van Fabrikanten met draagstok, 1874

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Vaandel van de Vereeniging van Fabrikanten. Het vaandel is van goudbruin fluweel, aan de onderkant uitlopend in drie punten. Het opschrift "Bewaert Heer Hollandt En Salicht Leyden 18 3 Oct. 74." is gemaakt van opgelegd gouddraad omzoomd door pailletten. Het lofwerk tussen de woorden is van pailletten. Het geheel is omzoomd met goudgalon en afgezet met metaalfranje. Aan de drie punten hangen kwasten. De achterzijde is van effen katoen. Het vaandel heeft een houten dwarslat met goudkleurige geverfde knoppen. De dwarslat is door een tunnel in de stof geschoven. Naast de knoppen op de dwarslat een gedraaid koord van metaaldraad met aan beide zijden een kwast. Hierbij een ronde houten draagstok uit één stuk met bovenaan een koperen plaatje met een haak, bevestigd met twee spijkers. Op de stok een koperen topornament in de vorm van een bol met een knop, op een voet. Het ornament is bewerkt in reliëf met bloemmotieven.

Object

Titel
Vaandel van Vereeniging van Fabrikanten met draagstok
Objectnamen
draagstok, vaandel
Inventarisnummer
3258
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
1874
Materialen
metaaldraad, hout, fluweel, zilverdraad, katoen, koper
Technieken
geborduurd, gegoten, genaaid, geverfd
Afmetingen
Vaandel met dwarslat: 160,5 x 106 x 5cm (1605 x 1060 x 50mm)
Draagstok: 244,5 x 9,5cm (2445 x 95mm)

Verwerving

Datum
1874
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Geschenk Vereniging van Fabrikanten, 1874
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan