Speld bij 70ste verjaardag koning Willem III 1887, 1887

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Draagteken gedragen door de heer J.N. van der Mark als lid van de regelingscommissie voor de Volksfeesten bij de viering van de 70ste verjaardag van koning Willem III in 1887. Het draagteken bestaat uit een ovaal medaillon met daarop ingeweven het portret van koning Willem III, omgeven door een krans van eiken- en laurierbladeren. Het medaillon is omgeven door een sierbandje van metaaldraad. Het medaillon is bevestigd aan een wit zijden lint met daarop "1817 1887". Het geheel is aan de achterzijde vastgenaaid op een rechthoekig kartonnen plaatje waar een speld op bevestigd is.

Object

Titel
Speld bij 70ste verjaardag koning Willem III 1887
Objectnaam
onderscheidingsteken
Inventarisnummer
3267
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
1887
Materialen
metaaldraad, metaal, zijde, karton
Techniek
ingeweven
Afmetingen
Algemeen: 8 x 6 x 0,5cm (80 x 60 x 5mm)

Onderwerp

Voorstelling
mansportret

Verwerving

Datum
1888
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan