Penning ter ere van Prins Hendrik, 1907

Begeer (Verz.v.alle-)

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Bronzen gedenkpenning ter ere van Prins Hendrik, vanwege zijn bijstand bij de redding van de schipbreukelingen van de S.S. Berlin in 1907. Op de voorzijde is en profil een naar links gerichte portretbuste van Prins Hendrik afgebeeld. Prins Hendrik is gekleed in uniform met pet. Met omschrift: "HENDRIK PRINS DER NEDERL.H.V.M.". Op de keerzijde een gezicht op het wrak van de Berlin bij Hoek van Holland. Eronder het opschrift: "NATIONALE ORANJE BOND ,,WAT OOK VALL' TROUW STAAT PAL,,". Boven de voorstelling het omschrift: "HULDE VAN HET NEDERLANDSCHE VOLK". Op de afsnede gemerkt.

Object

Titel
Penning ter ere van Prins Hendrik
Objectnaam
gedenkpenning
Inventarisnummer
3277
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Begeer (Verz.v.alle-) (maker)
Datering
1907
Merktekens
Keerzijde, rechts: B.U
Materiaal
brons
Techniek
gegoten
Afmetingen
Algemeen: 5,8 x 0,3cm (58 x 3mm)
Gewicht: 95,2g

Onderwerp

Voorstelling
borstbeeld, mansportret

Verwerving

Datum
1908
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan