Zilveren beker met de initialen DH, 1879

Zilverfabriek J.M. van Kempen & Zonen, Voorschoten

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Zilveren beker voor Daniel Harteveld, op een zeer smalle stam en een ronde, platte voet. Rond de stam drie verticale, vergulde steunen, gedecoreerd met een rankenmotief. De grote kelk is van binnen verguld en aan de buiten zijde gedecoreerd met drie gegraveerde banden. De bovenzijde van de beker heeft een dubbele sierrand: een filetrand en een filetrand gecombineerd met een rand, waarin belletjes gevormd worden. Tussen beide randen puntjes. De onderzijde van de beker heeft hetzelfde patroon. In het midden is horizontaal een brede sierrand aangebracht, waarin tegen een achtergrond van lijntjes ovalen zijn gegraveerd verbonden door cirkeltjes. Midden in het ovaal is een enveloppe-achtige decoratie te zien. Op de beker is vertikaal een groot medaillon gegraveerd, die drie sierranden verbindt, waarin een cartouche met een monogram (DH) gevat is. Onderzijde gemerkt.

Object

Titel
Zilveren beker met de initialen DH
Objectnaam
beker
Inventarisnummer
3447
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Zilverfabriek J.M. van Kempen & Zonen, Voorschoten (maker)
Datering
1879
Merkteken
Onderzijde: Minervakop met C (= keurkamer Den Haag); leeuw tweede gehalte; jaarletter U (= 1879); meesterteken V K onder maansikkel (= firma J.M. van Kempen en Zn.); waarborgteken dolfijn (= 1859-1893)
Materialen
verguld, zilver
Technieken
gegraveerd, gedreven
Afmetingen
Algemeen: 15,3 x 8cm (153 x 80mm)

Verwerving

Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan